Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Ένα από τα βασικότερα μέρη ενός αυτοκινήτου είναι τα ελαστικά του. Η καλή κατάστασή των ελαστικών είναι σημαντική. Η αντικατάσταση και η σωστή επιλογή των ελαστικών πρέπει να γίνεται με γνώμονα την ασφάλειά. Τα ελαστικά του αυτοκινήτου είναι ο τελευταίος κρίκος της μετάδοσης της ισχύος του κινητήρα στο δρόμο. Τα λάστιχα αναλαμβάνουν να μας κρατούν πάνω σε αυτόν και να μας προσφέρουν ασφάλεια. Οι επιλογές μας ως προς την αντικατάστασή των ελαστικών πρέπει να κατευθύνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Πολύ σημαντικός είναι ο έλεγχος των ελαστικων και κατά τη χρήση τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ελαστικό συμβατό με το αυτοκίνητο
Το καταστημα μας Ελαστικά Βαρδακωστας διαθέτει πλούσια γκάμα από ελαστικά,κατάλληλα για όλα τα αυτοκίνητα επιλέγοντας επώνυμους κατασκευαστές ελαστικων.
Βασικό μέλημα στην κατασκευή των ελαστικών είναι να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και αθόρυβη λειτουργία όσον αφορά τα ελαστικά στα συμβατικά αυτοκίνητα. Επειδή το ελαστικό αυτοκινήτου λειτουργεί και ως προέκταση της ανάρτησης, δύνεται βαρύτητα και στον τομέα της άνεσης. Στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερο κράτημα στα λάστιχα, χρησιμοποιείται πιο σκληρή γόμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθείρονται πιο γρήγορα τα λάστιχα αλλά και να θυσιάζονται η άνεση και η αθόρυβη κύλιση.

Τα χειμερινά ελαστικά διαθέτουν εντονότερα αυλάκια, ενώ όλα τα μέρη του πέλματος έχουν αυλακώσεις, προσφέροντας πολύ καλό κράτημα σε βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα, αλλά όχι και σε στεγνό.
Πρέπει λοιπόν το ελαστικό να συμβαδίζει με το αυτοκίνητο και τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή.
Πώς επιλέγουμε ελαστικά;
Η επιλογή του ελαστικου γίνεται με βάση το αυτοκίνητο που διαθέτει κανείς. Δεν ωφελεί να τοποθετήσουμε ελαστικά υψηλών επιδόσεων σ' ένα συμβατικό αυτοκίνητο, αφού το ελαστικό αυτό διαθέτει άλλες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει το μέγιστο της απόδοσής του. Επιλέγουμε ελαστικα αυτοκινήτου με βάση τις διαστάσεις και μετά με βάση το δείκτη ταχύτητας του ελαστικού.
Φθορά και συντήρηση ελαστικών
Τα ελαστικα φθείρονται με τον καιρό. Η φθορά των ελαστικών εξαρτάται τόσο από τη χρήση όσο και από τη συντήρησή τους. Συνήθως ένα ελαστικό έχει ωφέλιμο χρόνο ζωής 30.000 χλμ. περίπου ή τρία χρόνια. Για τη συντήρηση των ελαστικών πρέπει να ελέγχετε τακτικά τις πιέσεις και να προσθέτετε, εφ' όσον χρειάζεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις του κατασκευαστή για το κάθε ελαστικό


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Κ.ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ